Close Menu
ΑΡΧΙΚΗ
ΔΙΑΜΟΝΗ
• EUPHORIA
• MELODY
• PANORAMA
• HORIZON
ΑΝΑΨΥΧΗ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ONLINE ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Seacret Apartments in Greek Seacret Apartments in English
Seacret Apartments at Facebook Seacret Apartments at Twitter Seacret Apartments at Google+ Seacret Apartments at Booking Seacret Apartments at AirBNB
Show Menu

Εκδρομές

 

Υπέροχες Εκδρομές

Ο νομός Αχαΐας είναι προνομιούχος από άποψη φυσικού περιβάλλοντος. με μνημεία της φύσης καθώς και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Μερικοί από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους της περιοχής που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη είναι οι εξής:

Λίμνη Τσιβλού είναι μία από τις πρόσφατες λίμνες στην Ευρώπη και περιβάλλεται από τις πλαγιές του όρους Χελμού, που είναι πλούσια σε ποικιλόμορφη βλάστηση. Αυτή η αλπική λίμνη σε 800m υψόμετρο βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από Seacret Apartments και αξίζει το χρόνο σας για μια εκδρομή. Μόλις φτάσετε εκεί, είναι πιθανό ότι θα θέλετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό το παρθένο φυσικό τοπίο. Το όνομά της είναι από το χωριό Τσιβλός που τώρα βρίσκεται στον πάτο της λίμνης. Αν το χόμπι σας είναι καταδύσεις, μπορείτε να το δείτε. Υπάρχει άφθονο ψάρι στο νερό και το τοπίο γύρω είναι απλά μαγευτικό. Πλαισιώνεται από ένα δάσος καστανιάς, ανάμεσα σε πεύκα και έλατα. Αν επισκεφτείτε τη λίμνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνετε μια βουτιά.

Ποταμός - φαράγγι του Βουραϊκού (εκβάλει κοντά στο Διακοπτό). Καταρράκτες ρέματα, σπήλαια, μια καταπληκτική διαδρομή ανάμεσα στη φύση. Χαρακτηρίζεται ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων. Η διαδρομή είναι μεταξύ σπηλιών και βράχων και μέσα από δάση από πεύκα και πικροδάφνες που κάνουν μια πανέμορφη σύνθεση μοναδική στην Ελλάδα την οποία ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει είτε με πεζοπορία ή με το τραίνο. Ο «Οδοντωτός» είναι γνωστός στους λάτρεις των τραίνων σε όλο τον κόσμο, γιατί το ταξίδι του κατά μήκος του φαραγγιού, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παγκοσμίως. Η διαδρομή είναι πραγματικά κάτι μαγικό με εκπληκτική θέα, μια πολύ μοναδική εμπειρία για όλους και ιδιαίτερα τις οικογένειες. Μπορείτε να σταματήσετε στο χωριό Ζαχλωρού, να φάτε εκεί (έχει μικρά παραδοσιακά εστιατόρια) και να πάρετε το τρένο μέχρι τον τελευταίο σταθμό του Διακοπτού. Η διάρκεια είναι σχεδόν μία ώρα. Η Ζαχλωρού είναι επίσης η στάση πριν από τα Καλάβρυτα, όπου πολλοί άνθρωποι κατεβαίνουν από το τρένο για να περπατήσουν προς τα κάτω το φαράγγι. Η συνολική απόσταση είναι περίπου 16 χιλιόμετρα. Όταν συναντά τους ανθρώπους σε πεζοπορία στο φαράγγι, το τρένο επιβραδύνει ενώ οι πεζοί ξακρίζουν στα τοιχώματα των βράχων. Μέρη όπως το φαράγγι του Βουραϊκού αξίζουν την επίσκεψή σας καθώς και την προστασία σας, δεδομένου ότι αυτό το είδος της φυσικής ομορφιάς συναντάται σπάνια οπουδήποτε στον κόσμο.

To Σπήλαιο Λιμνών που αποτελείται από 15 λίμνες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες βρίσκεται στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 17 χλμ. από τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Σύμφωνα με τον μύθο, που παραδίδεται με πολλές παραλλαγές από τον Παυσανία στα Αρκαδικά, οι θυγατέρες του βασιλιά της Τίρυνθας Προίτου, η Λυσίππη, η Ιφινόη και η Ιφιάνασσα, βρήκαν σε αυτό καταφύγιο όταν κατελήφθησαν από μανία, για τιμωρία, επειδή καυχήθηκαν ότι το παλάτι τους ήταν ωραιότερο από τον ναό της Ήρας, ή επειδή δεν σεβάστηκαν το Ξόανο της Θεάς. Κατά μια άλλη εκδοχή οι Προιτίδες τιμωρήθηκαν, επειδή δεν έπαιρναν μέρος στις τελετές του Διονύσου. Όπως και να έχει το σπήλαιο των λιμνών έχει κάτι αποκλειστικά δικό του και είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Λίμνες στο εσωτε¬ρικό ενός σπηλαίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ούτε παγκόσμια ούτε για τον Ελλαδικό χώρο, όπου αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο.

Γενικότερα ο νομός Αχαΐας είναι ένας τόπος που συνδυάζει με θαυμάσιο τρόπο τα φυσικά και ιστορικά του αντίθετα, σε ένα σύνολο που τον καθιστά ιδανικό προορισμό για τουρισμό. Βουνό και θάλασσα σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, κτίρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, σπάνια οικοσυστήματα συνιστούν ένα γοητευτικό μωσαϊκό που προσφέρει πλήθος συγκινήσεων και ευκαιριών σε όποιον επιχειρήσει ένα οδοιπορικό στους μύθους αυτού του φιλόξενου τόπου και στις 4 εποχές του χρόνου. Μερικές προτάσεις αποτελούν:

Στο Νομό Αχαΐας υπάρχουν επίσης διάσπαρτα απομεινάρια του αρχαίου κόσμου, που προκαλούν το θαυμασμό των επισκεπτών όπως: Αρχαία Αιγείρα, Αρχαία Κερύνεια, Κάστρο Ρίου, Αρχαιότητες Πάτρας, Τείχος Δυμαίων, Αιγυπτόκαστρο, Πόρτες, Αρχαία Τριταία, Αρχαίοι Λουσοί, Αρχαίος Κλείτωρ, Αρχαία Ψωφίς και άλλα.

Η πρωτεύουσα του Νομού η Πάτρα, η αρχαία πόλη του μυθικού Πατρέα, είναι το λιμάνι που συνδέει την Ελλάδα με την Ευρώπη και ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, καθώς και τον γεμάτο ζωντάνια σύγχρονο ρυθμό ζωής. Το Πατρινό Καρναβάλι, το Διεθνές Φεστιβάλ που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί αξιόλογα δείγματα καλλιτεχνικής έκφρασης και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης, με τη δραστήρια παρουσία του εκφράζουν τις βαθιές καλλιτεχνικές παραδόσεις των πατρινών και αποτελούν πόλο τουριστικής έλξης.

Τέλος, από τα Seacret Apartments διασχίζοντας τον Κορινθιακό αξίζει επίσης κάποιος να επισκεφτεί τα γραφικά Τροιζώνια και την όμορφη Ναύπακτο.

Αίγιο

aigio

Καλάβρυτα

kalavryta

Μέγα Σπήλαιο

megaspileon

Ναύπακτος

nafpaktos

Πάτρα

patras

 

© 2024 Seacret Apartments • HomeCreated by Vistoweb